Kétszínű torta
lányomnak készítettem születésnapjára ezt a kerek, gyümölcsös tortát.
Ez egy könnyen elkészíthető gyümölcsös torta. 20 cm átmérőjű formában megsütöttem a tortalapot.
Tölteléknek vanília pudingot főztem, amihez adtam kiwit, banánt és eper darabokat. Én a pudingba mindíg teszek egy kevés tészta darabkákat, amit a torta belsejéből veszek ki. A kész tortalapnak a tetejét levágom, körbe kiszedem a tésztát, úgy hogy vigyázok a torta széle és alja ne sérüljön meg. Ha kibeleztem a tortát, beleöntöm a pudingot, amibe előtte elkevertem az összes gyümölcsöt és kevés tészta darabkákat. (Erre azért van szükség, hogy a pudingos gyümölcsöket jobban összefogja. Ha nem kerül bele a tésztából, akkor könnyen kifolyik a gyümölcsös puding, amikor szeleteket vágunk a tortából).
Amikor készen van, ráhelyezem a tetejére a keskenyen levágott tésztát (mint egy kalapka) úgy, hogy lehetőleg a torta belsejéből ne nyomódjon ki a töltelék.
Majd jön a vajas-porcukros bevonás és utána ráteszem a fondant bevonatot, amit pillecukorból készítek.
Fondant elkészítésének leírását is megtalálod a lapomon.