Mamiházipraktika

Háztartási ötletek, receptek, sütés-főzés, varrás, kézimunka, takarítási praktikák

Egy 24 cm-es tortához kell:

  • 14 dkg liszt
  • 14 dkg kristálycukor
  • 7 db. tojás
  • 1/2 csomag sütőrpor

 Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra.
  2. A kristálycukor felét és a tojások sárgáját habosra kikeverjük (robotgéppel pár perc)
  3. A tojások fehérjét a megmaradt cukorral kemény habbá felverjük.
  4. A felvert tojásfehérjét apránként hozzáadjuk a sárgájához, de óvatosan keverjük, nehogy a hab összeessen.
  5. Végül apránként a fent elkészült masszához hozzáadjuk a lisztet, amire előtte rászórtuk a sütőport és jól elkevertük a liszttel.
  6. A kész masszát beleöntjük a tortaformába, amit előtte kibéleltünk a tortaforma aljával megegyező zsír, vagy csomagolópapírral.  (Vigyázzunk, hogy a tortalapnak csak az alját béleljük ki, az oldalát ne, illetve az oldalát lisztezni sem szabad. ) A papírra azért van szükség, hogy véletlenül sem ragadjon oda a torta a forma aljához.
  7. Majd az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. 
  8. Hogy biztosak legyünk megsült-e, egy hosszabb tűvel (pl. hústű) beleszúrunk a tésztába és ha már nem ragacsos, akkor készen van.
  9. Kb. 10 percig a tortaformába kell maradjon hűlni, ezalatt az idő alatt az oldala kissé el fogválni a tortaformától, de mégsem, akkor késsel, óvatosan körbevágjuk. Amikor az oldalfala már levált (vagy levásztottuk a formától) ráteszünk egy torta átmérőjével azonos tányért és hirtelen mozdulattal megfordítjuk. Most fogjuk a tortaforma csatját kinyitni és óvatosan felfelé leemeljük a tortáról.
  10. Ha ez készen van, most rögtön szépen lehúzzuk a tortalapról a papírt. 
  11. Ki kell hagyni hűlni és utána lehet egy nagyon éles, vagy vékony recés, hosszú késsel három lappá vágjuk. Utána lehet tölteni. 

Itt most leírom a nálunk kedvenc csokikrém receptjét.

Csokikrémhez kell: (ez egy nagyon finom krém és sok lesz belőle)

  • 4 púpozott ek liszt
  • 2 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1/2 l tej
  • 20 dkg vaj/ margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor 

Krém elkészítése:

  1. A krémhez a lisztet, a 2 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot csomómentesen elkeverjük a tejjel. Állandó keverés mellett sűrűsödésig főzzük. Ha kész, kihűtjük, közben többször megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.
  2. A vajat habosra keverjük a porcukorral.
  3. A kihűlt, főtt krémet kanalanként hozzáadjuk a cukros vajhoz, és azzal is habosra keverjük.
  4. Legvégül keverjük bele a kakaóport. (Ha díszíteni akarunk, hagyjunk a fehér krémből 1-2 evőkanálnyit.)
  5. A piskótát 3 lappá vágjuk, és a krémmel megtöltjük.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 16
Tegnapi: 28
Heti: 67
Havi: 619
Össz.: 153 387

Látogatottság növelés
Oldal: Torta receptje
Mamiházipraktika - © 2008 - 2024 - mamihazipraktika.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »